In deze blog beantwoorden we graag de 11 meest gestelde vragen over werkhandschoenen! Lees snel verder. 

1. Waar koop ik werkhandschoenen?

Het antwoord op deze vraag is simpel: bij een werkkleding specialist. Wear2work is een werkkleding specialist en heeft een ruim assortiment werkhandschoenen. Je kunt kiezen uit veel verschillende werkhandschoenen die voor allerlei werkzaamheden geschikt zijn.

2. Waarom werkhandschoenen dragen?

Een veel gestelde vraag en het belang van werkhandschoenen wordt in veel gevallen dan ook vaak onderschat. Werkhandschoenen draag je om je handen te beschermen tegen snijwonden, gevaarlijke stoffen en in sommige gevallen om extra grip te bieden.

3.Wat zijn goede werkhandschoenen?

Een goede werkhandschoen kenmerkt zich door het materiaal, de eigenschappen van de handschoen en ook de pasvorm. Werkhandschoenen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, het ene materiaal is hierin geschikter voor een bepaalde activiteit dan de ander. Veel gebruikte materialen zijn: nitril, latex, pvc, leer en nylon.

4. Welke maat werkhandschoenen nodig?

De maten werkhandschoenen variëren van 6 tot en met 11. Je bepaalt de juiste maat door je palmomtrek op te meten. Met een meetlint kun je eenvoudig de omtrek van de palm van je hand meten. Wij zullen hieronder de maten voor je op een rijtje zetten:

14 – 17 centimeter = 6 / XS

17 – 20 centimeter = 7 / S

20 – 23 centimeter = 8 / M

23 – 25 centimeter = 9 / L

25 – 27 centimeter = 10 / XL

27 – 30 centimeter = 11 / XXL

We raden aan om je palm op de juiste manier op te meten zodat je werkhandschoenen goed passen!

5. Kun je werkhandschoenen bedrukken?

Ja, het bedrukken van je werkhandschoenen is mogelijk! Je kunt de werkhandschoenen personaliseren met je naam, je logo of iets anders.

6. Werkhandschoenen met grip kopen?

Zou je graag meer grip willen bij het tillen van bijvoorbeeld zware onderdelen of objecten? Dat snappen we! Handschoenen met grip maakt het tillen (iets) makkelijker. Bekijk bijvoorbeeld de VE702PN van Deltaplus met antislip.

 

7.Werkhandschoenen voor het werken met glas nodig?

Voor het werken met glas adviseren wij om snijbestendige werkhandschoenen te dragen. Deze werkhandschoenen zijn verkrijgbaar van verschillende soorten merken, denk bijvoorbeeld aan Deltaplus, Milwaukee en Bullflex.

 

8. Werkhandschoenen voor in de winter nodig?

Ga dan voor gevoerde werkhandschoenen of thermo handschoenen. Deze werkhandschoenen zijn ideaal voor het werken in koude werkomstandigheden.

 

9. Welke werkhandschoenen voor in de tuin?

Voor in de tuin adviseren wij om stevige werkhandschoenen te gebruiken. Wij hebben een selectie gemaakt van werkhandschoenen die geschikt zijn voor het werken in de tuin. Deze werkhandschoenen zijn vaak voorzien van versterkte palm.

10. Werkhandschoenen voor touchscreen? 

Ben je op zoek naar werkhandschoenen waarmee je je touchscreen kunt bedienen? Ga dan voor werkhandschoenen speciaal voor smartphones. Zo ben je te allen tijden in staat om je telefoon te bedienen met je werkhandschoenen aan.

11. Welke werkhandschoenen voor tegels?

Moet je veel tegens sjouwen? Dan adviseren we om stevige werkhandschoenen met grip te dragen. Deze werkhandschoenen bieden bescherming bij het tillen van zware tegels.

 

De 11 meest gestelde vragen over werkhandschoenen beantwoord! Heb je nog een andere vraag over werkhandschoenen of wil je werkhandschoenen kopen? Aarzel niet en neem contact op met de klantenservice van Wear2work.